Палеж на фризорски салон в Бургас. Двама извършители са счупили предното

...
Палеж на фризорски салон в Бургас. Двама извършители са счупили предното
Коментари Харесай

Палеж на фризьорски салон в Бургас, има поръчител и двама извършители

Палеж на фризорски салон в Бургас. Двама причинители са счупили предното стъкло и са запалили обекта. Той е изгорен до основи, а вредите са за десетки хиляди левове. 

Благодарение на охранителните камери причинителят е разпознат и арестуван

Инцидентът е станал в към 1 ч. след среднощ на 2 януари в комплекс „ Перла “. Установени са двама причинители, единият е напълнолетен.

„ След приемане на поръчка от трето лице са счупили стъклото, заляли са със запалителна течност и са запалили фризьорския салон. Лицето, което е поръчало това е имало някакви персонални спорове със самия притежател “, сподели комисар Кирил Кирязов, шеф на отдел „ Криминална полиция “ в Бургас.

Втора кола също е наранена от огъня

Точно преди година по същото време различен обект – заведение за бързо хранене, на същия притежател още веднъж е бил опожарен. Според полицията обаче не е ясно дали става въпрос за  същите причинители.

„ Разпитани са очевидци, назначени са съдебно-криминалистични експертизи. Доказателствата сочат съответно лице, на което е предявено обвиняване за палеж. Взета е мярка за неотклонение „ задържане под стража “ до 72 часа, като следва прокуратурата да внесе искане за непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Събират се доказателства за съучастници, както и за поръчители на действието “, сподели Мария Маркова, началник на Районна прокуратура-Бургас.

Пред съда 29-годишният мъж съобщи, че при ареста е обичай с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените

За закононарушението се планува наказване от 1 до 8 години отнемане от независимост. Криминално проявени са и поръчителят, и единият от причинителите. Другият причинител е малолетен. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР